|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
06/10/2011 |
Data da última atualização: |
03/03/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PEDROSA, F. O.; MONTEIRO, R. A.; WASSEM, R.; CRUZ, L. M.; AYUB, R. A.; COLAUTO, N. B.; FERNANDEZ, M. A.; FUNGARO, M. H. P; GRISARD, E. C.; CUNHA, M. H. da; MADEIRA, H. M. F.; NODARI, R. O.; OSAKU, C. A.; PETZLERLER, M. L.; TERENZI, H.; VIEIRA, L G. E.; STEFFENS, M. B. R.; WEISS, V. A.; PEREIRA, L. F. P.; ALMEIDA, M. I. M.; ALVEZ, L. R.; MARIN, A.; ARAUJO, L. M.; BALSANELLI, E.; BAURA, V. A.; CHUBATSU, L. S.; FAORO, H.; FAVETTI, A.; FRIEDERMANN, G.; GLIENKE, C.; KARP, S.; KAVA-CORDEIRO, V.; RAITTZ R, T.; RAMOS, H. J. O.; RIBEIRO, E. M. S. F.; RIGO, L. U.; ROCHA, S. N.; SCHWAB, S.; SILVA, A. G.; SOUZA, E. M.; TANDRA-SFEIR, M. Z.; TORRES, R. A.; DABUL, A. N. G.; SOARES, M. A. M.; GASQUES, L. S.; GIMENES, C. C. T.; VALLE, J. S.; CIFERRI, R. R.; CORREA, L. C.; MURACE, N. K.; PAMPHILE, J. A.; PATUSSI, E. V.; PRIOLI, A. J.; PRIOLI, S. M. A.; ROCHA, C. L. M. S. C.; ARANTES, O. M. N.; FURLANETO, M. C.; GODOY, L. P.; OLIVEIRA, C. E. C.; SATORI, D.; VILAS-BOAS, L. A.; WARANABE, M. A. E.; DAMBROS, B. P.; GUERRA, M. P.; MATHIONI, S. M.; SANTOS, K. L.; STEINDEL, M.; VERNAL, J.; CHUEIRE, L. M. de O.; BARCELLOS, F. G.; CAMPO, R. J.; NICOLÁS, M. F.; PEREIRA-FERRARI, L.; SILVA, J. L. C.; GIOPPO, N. M. R.; MARGARIDO, V. P.; MENCK-SOARES, M. A.; PINTO, F. G. S.; SIMÃO R. C. G.; TAKAHASHI, E. K.; YATES, M. G.; SOUZA, E. M. |
Afiliação: |
FÁBIO O. PEDROSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ROSE ADELE MONTEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ROSELI WASSEM, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LEONARDO M. CRUZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; RICARDO A. AYUB, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; NELSON B. COLAUTO, UNIVERSIDADE PARANAENSE; MARIA APARECIDA FERNANDEZ, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; MARIA HELENA P. FUNGARO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; EDMUNDO C. GRISARD, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO; HUMBERTO M. F. MADEIRA, PONTIFÍCA UNIVERSIDADE DO PARANÁ; RUBENS O. NODARI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; CLARICE A. OSAKU, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; MARIA LUIZA PETZLERLER, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; HERNÁN TERENZI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; LUIZ G. E. VIEIRA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; MARIA BERENICE R. STEFFENS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; VINICIUS A. WEISS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LUIZ F. P. PEREIRA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; MARINA I. M. ALMEIDA, UNIVERSIDADE DO PARANÁ; LYSANGELA R. A., UNIVERSIDADE DO PARANÁ; ANELIS MARIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LUIZA MARIA ARAUJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; EDUARDO BALSANELLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; VALTER A. BAURA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LEDA S. CHUBATSU, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; HELISSON FAORO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; AUGUSTO FAVETTI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; GERALDO FRIEDERMANN, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; CHIRLEI GLIENKE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; SUSAN KARP, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; VANESSA KAVA-CORDEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ROBERTO T. RAITTZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; HUMBERTO J. O. RAMOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ENILZE MARIA S. F. RIBEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LIU UN RIGO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; SAUL N. ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; STEFAN SCHWAB, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ANILDA G. SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ELIEL M. SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; MICHELLE Z. TANDRA-SFEIR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; RODRIGO A. TORRES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; AUDREI N. G. DABUL, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; MARIA ALBERTINA M. SOARES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; LUCIANO S. GASQUES, UNIVERSIDADE PARANAENSE; CIELA C. T. GIMENES, UNIVERSIDADE PARANAENSE; JULIANA S. VALLE, UNIVERSIDADE PARANAENSE; RICARDO R. CIFERRI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; LUIZ C. CORREA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; NORMA K. MURACE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; JOÃO A. PAMPHILE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; ELIANA VALÉRIA PATUSSI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; ALBERTO J. PRIOLI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; SONIA MARIA A. PRIOLI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; CARMEM LÚCIA M. S. C. ROCHA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; OLÍVIA MÁRCIA N. ARANTES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; MÁRCIA CRISTINA FULANETO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; LEANDRO P. GODOY, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; CARLOS E. C. OLIVEIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; DANIELE SATORI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; LAURIVAL A. VILAS-BOAS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; MARIA ANGÉLICA E. WATANABE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; BIBIANA PAULA DAMBROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; MIGUEL P. GUERRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; SANDRA MARISA MATHIONI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; KARINE LOUISE SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; MARIO STEINDEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; JAVIER VERNAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; LIGIA MARIA DE OLIVEIRA CHUEIRE, CNPSO; FERNANDO G. BARCELLOS, EMBRAPA SOJA; RUBENS J. CAMPO, EMBRAPA SOJA; MARISA FABIANA NICOLÁS, EMBRAPA SOJA; LILIAN PEREIRA-FERRARI, PONTIFÍCA UNIVERSIDADE CATÓLICA DO PARANÁ; JOEL L. SA CONCEIÇÃO SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; NERIDA M. R. GIOPPO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; VLADIMIR P. MARGARIDO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; MARIA AMÉLIA MENCK-SOARES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; FABIANA GISELE S. PINTO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; RITA DE CÁSSIA G. SIMÃO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; ELIZABETE K. TAKAHASHI, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; MARSHALL G. YATES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; EMANUEL M. SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ. |
Título: |
Genome of herbaspirillum seropedicae strain SmR1, a specialized diazotrophic endophyte of tropical grasses. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
PLoS Genetics, v. 7, n. 5, p. 1-10, may 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The molecular mechanisms of plant recognition, colonization, and nutrient exchange between diazotrophic endophytes and plants are scarcely known. Herbaspirillum seropedicae is an endophytic bacterium capable of colonizing intercellular spaces of grasses such as rice and sugar cane. The genome of H. seropedicae strain SmR1 was sequenced and annotated by The Paraná State Genome Programme?GENOPAR. The genome is composed of a circular chromosome of 5,513,887 bp and contains a total of 4,804 genes. The genome sequence revealed that H. seropedicae is a highly versatile microorganism with capacity to metabolize a wide range of carbon and nitrogen sources and with possession of four distinct terminal oxidases. The genome contains a multitude of protein secretion systems, including type I, type II, type III, type V, and type VI secretion systems, and type IV pili, suggesting a high potential to interact with host plants. H. seropedicae is able to synthesize indole acetic acid as reflected by the four IAA biosynthetic pathways present. A gene coding for ACC deaminase, which may be involved in modulating the associated plant ethylene-signaling pathway, is also present. Genes for hemagglutinins/hemolysins/adhesins were found and may play a role in plant cell surface adhesion. These features may endow H. seropedicae with the ability to establish an endophytic life-style in a large number of plant species. |
Thesagro: |
Genoma. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 04342naa a2201105 a 4500 001 1902646 005 2015-03-03 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEDROSA, F. O. 245 $aGenome of herbaspirillum seropedicae strain SmR1, a specialized diazotrophic endophyte of tropical grasses. 260 $c2011 520 $aThe molecular mechanisms of plant recognition, colonization, and nutrient exchange between diazotrophic endophytes and plants are scarcely known. Herbaspirillum seropedicae is an endophytic bacterium capable of colonizing intercellular spaces of grasses such as rice and sugar cane. The genome of H. seropedicae strain SmR1 was sequenced and annotated by The Paraná State Genome Programme?GENOPAR. The genome is composed of a circular chromosome of 5,513,887 bp and contains a total of 4,804 genes. The genome sequence revealed that H. seropedicae is a highly versatile microorganism with capacity to metabolize a wide range of carbon and nitrogen sources and with possession of four distinct terminal oxidases. The genome contains a multitude of protein secretion systems, including type I, type II, type III, type V, and type VI secretion systems, and type IV pili, suggesting a high potential to interact with host plants. H. seropedicae is able to synthesize indole acetic acid as reflected by the four IAA biosynthetic pathways present. A gene coding for ACC deaminase, which may be involved in modulating the associated plant ethylene-signaling pathway, is also present. Genes for hemagglutinins/hemolysins/adhesins were found and may play a role in plant cell surface adhesion. These features may endow H. seropedicae with the ability to establish an endophytic life-style in a large number of plant species. 650 $aGenoma 700 1 $aMONTEIRO, R. A. 700 1 $aWASSEM, R. 700 1 $aCRUZ, L. M. 700 1 $aAYUB, R. A. 700 1 $aCOLAUTO, N. B. 700 1 $aFERNANDEZ, M. A. 700 1 $aFUNGARO, M. H. P 700 1 $aGRISARD, E. C. 700 1 $aCUNHA, M. H. da 700 1 $aMADEIRA, H. M. F. 700 1 $aNODARI, R. O. 700 1 $aOSAKU, C. A. 700 1 $aPETZLERLER, M. L. 700 1 $aTERENZI, H. 700 1 $aVIEIRA, L G. E. 700 1 $aSTEFFENS, M. B. R. 700 1 $aWEISS, V. A. 700 1 $aPEREIRA, L. F. P. 700 1 $aALMEIDA, M. I. M. 700 1 $aALVEZ, L. R. 700 1 $aMARIN, A. 700 1 $aARAUJO, L. M. 700 1 $aBALSANELLI, E. 700 1 $aBAURA, V. A. 700 1 $aCHUBATSU, L. S. 700 1 $aFAORO, H. 700 1 $aFAVETTI, A. 700 1 $aFRIEDERMANN, G. 700 1 $aGLIENKE, C. 700 1 $aKARP, S. 700 1 $aKAVA-CORDEIRO, V. 700 1 $aRAITTZ R, T. 700 1 $aRAMOS, H. J. O. 700 1 $aRIBEIRO, E. M. S. F. 700 1 $aRIGO, L. U. 700 1 $aROCHA, S. N. 700 1 $aSCHWAB, S. 700 1 $aSILVA, A. G. 700 1 $aSOUZA, E. M. 700 1 $aTANDRA-SFEIR, M. Z. 700 1 $aTORRES, R. A. 700 1 $aDABUL, A. N. G. 700 1 $aSOARES, M. A. M. 700 1 $aGASQUES, L. S. 700 1 $aGIMENES, C. C. T. 700 1 $aVALLE, J. S. 700 1 $aCIFERRI, R. R. 700 1 $aCORREA, L. C. 700 1 $aMURACE, N. K. 700 1 $aPAMPHILE, J. A. 700 1 $aPATUSSI, E. V. 700 1 $aPRIOLI, A. J. 700 1 $aPRIOLI, S. M. A. 700 1 $aROCHA, C. L. M. S. C. 700 1 $aARANTES, O. M. N. 700 1 $aFURLANETO, M. C. 700 1 $aGODOY, L. P. 700 1 $aOLIVEIRA, C. E. C. 700 1 $aSATORI, D. 700 1 $aVILAS-BOAS, L. A. 700 1 $aWARANABE, M. A. E. 700 1 $aDAMBROS, B. P. 700 1 $aGUERRA, M. P. 700 1 $aMATHIONI, S. M. 700 1 $aSANTOS, K. L. 700 1 $aSTEINDEL, M. 700 1 $aVERNAL, J. 700 1 $aCHUEIRE, L. M. de O. 700 1 $aBARCELLOS, F. G. 700 1 $aCAMPO, R. J. 700 1 $aNICOLÁS, M. F. 700 1 $aPEREIRA-FERRARI, L. 700 1 $aSILVA, J. L. C. 700 1 $aGIOPPO, N. M. R. 700 1 $aMARGARIDO, V. P. 700 1 $aMENCK-SOARES, M. A. 700 1 $aPINTO, F. G. S. 700 1 $aSIMÃO R. C. G. 700 1 $aTAKAHASHI, E. K. 700 1 $aYATES, M. G. 700 1 $aSOUZA, E. M. 773 $tPLoS Genetics$gv. 7, n. 5, p. 1-10, may 2011.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 217 | |
201. | | JESUS, M. S. C. DE; MARTINS, V. DE C.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GOUVÊA, A. C. M. S.; BODDEY, R. M.; GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; PEREIRA, H. M. G.; GODOY, R. L. de O. Characterization of acylated anthocyanins from storage root of purple-fleshed sweet potato, ipomoea batatas L., from organic farming, by HPLC-PDA and ESI-QTOF-MS. In: IBERO-AMERICAN, 1.; BrMASS CONFERENCE ON MASS SPECTROMETRY, 6., 2016, Rio de Janeiro. Resumos Eletrônicos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Espectrometria de Massas, 2016. p. 86-88Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
202. | | GONÇALVES, V. B.; AQUINO, A. M. de; GUERRA, J. G. M.; RIBEIRO, R. de L. D.; ESPINDOLA, J. A. A.; ALVES, B. J. R.; URQUIAGA, S.; ARAUJO, E. da S. Eficiência da transferência de N da palha de adubos verdes no processo de vermicompostagem e sua contribuição para mudas de hortaliças. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DOBEREINER, 9., 19 a 23 de outubro de 2009. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2009Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
203. | | SANTOS, S. da S.; BARROS, T. M. de; SOUZA, C. G.; de; RISSO, I. A. M.; ESPÍNDOLA, J. A. A.; GUERRA, J. G. M.; RIBEIRO, R. de L. D. Eficiência do uso de coberturas mortas no desempenho de cebola cultivada com diferentes densidades de plantio sob manejo orgânico. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DOBEREINER, 9., 19 a 23 de outubro de 2009, Seropédica. Ciência no Brasil: desafios, avanços e aplicações. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2009.Tipo: Folder/Folheto/Cartilha |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
204. | | SANTOS, S. da S.; BARROS, T. M. de; SOUZA, C. G. de; RISSO, I. A. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; GUERRA, J. G. M.; RIBEIRO, R. de L. D. Eficiência do uso de coberturas mortas no desempenho de cebola cultivada com diferentes densidades de plantio sob manejo orgânico. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DOBEREINER, 9., 19 a 23 de outubro de 2009, Seropédica. Ciência no Brasil: desafios, avanços e aplicações. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2009.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
205. | | COELHO, M. S.; PACHECO, S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; BORGUINI, R. G.; AGUIAR, L. A. de; ESPINDOLA, J. A. A.; GUERRA, J. G. M.; GODOY, R. L. de O. Influence of boiling on the dry matter contents and on the carotenoids retention of yellow fleshed cassava roots. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
206. | | COELHO, M. S.; PACHECO, S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; BORGUINI, R. G.; AGUIAR, L. A. de; ESPINDOLA, J. A. A.; GUERRA, J. G. M.; GODOY, R. L. de O. Influence of boiling on the dry matter contents and on the carotenoids retention of yellow fleshed cassava roots. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
207. | | LEAL, M. A. de A.; ESPINDOLA, J. A. A.; ARAUJO, E. da S.; GUERRA, J. G. M.; ABBOUD, A. C. de S.; RIBEIRO, R. de L. D. de; ALMEIDA, D. L. Manejo do solo em cultivos orgânicos ou em transição agroecológica. In: BERTOL, I.; DE MARIA, I. C.; SOUZA, L. da S. Manejo e conservação do solo e da água. 1. ed. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2019. p.799-841Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
209. | | GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; ARAUJO, E. da S.; LEAL, M. A. de A.; UZEDA, M. C.; AZEVEDO, M. dos S. F. R. de; ZONTA, E.; RIBEIRO, R. de L. D.; ALMEIDA, D. L. Manejo da fertilidade do solo na agricultura orgânica. In: FREIRE, L. R. (Coord.). Manual de calagem e adubação do Estado do Rio de Janeiro. Brasília, DF: Embrapa; Seropédica: Universidade Rural, 2013. Cap. 9, p. 189-196.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
212. | | ARAUJO, E. da S.; ARAUJO, F. de C. D.; GONÇALVES JÚNIOR, M.; PEREIRA, B. de C. J.; GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; ALVES, B. J. R.; CORREIA, M. E. F. Sistema mecanizado de produção de biomassa de gliricídia Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2024. (Embrapa Agrobiologia. Comunicado Técnico, 152)Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
213. | | JESUS, M. S. C. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; PACHECO, S.; GOUVÊA, A. C. M. S.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; BORGUINI, R. G.; GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; GODOY, R. L. de O. Acylated anthocyanins from organic purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) produced in Brazil. Scientia Agricola, v. 78, n. 4, e20190309, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
214. | | SILVA, C. S. R. de A.; ARAUJO, E. da S.; COSTA, L. S.; ARAUJO, S. N. de; SILVA JUNIOR, J. B. da; ZIVIANI, M. M.; SILVA, M. S. R. de A. da; GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; PINHEIRO, E. F. M. No-till system organic vegetable production under green manure: effect on yield and soil properties. Organic Agriculture, Published: 23 March 2024.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
215. | | JESUS, M. S. C.; LAUDEAUZER, C. M; E. C. O. Braga; SANTIAGO, M. C. P. A.; NASCIMENTO, L. S. M.; GOUVÊA, A. C. M. S.; PACHECO, S.; BORGUINI, R. G.; GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; Pereira, H. M. G.; GODOY, R. L. O. Influence of oil addition in carotenoids bioaccessibility of organic orange fleshed sweet potato. In: INTERNATIONAL WORKSHOP BIOACTIVE COMPOUNDS, 1., Campinas. From food science to human nutrition. Campinas: Unicamp, 2016. 2 p. IWBC.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
216. | | AQUINO, A. M. de; ABBOUD, A. C. de S.; ALMEIDA, D. L. de; TEIXEIRA, E. de A.; SILVA, J. X. da; ESPINDOLA, J. A. A.; GUERRA, J. G. M.; LEAL, M. A. de A.; NEVES, M. C. P.; GÓIS, M. H. B. de; UZEDA, M. C.; AZEVEDO, M. dos S. F. R. de; RIBEIRO, R. de L. D.; ASSIS, R. L. de; MARINO, T. B. Novas tendências. In: ABBOUD, A. C. de S.(Org). Introdução à agronomia. Rio de Janeiro: Interciência, 2013. 614 p. 575-613Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
217. | | DIDONET, A. D.; FREITAS, A. A. de; MELLO, A. F. S.; EVANGELISTA, B. A.; GAVA, C. A. T.; BITTENCOURT, D. M. de C.; LIMA, D. de B.; TAVARES, E. D.; FIDALGO, E. C. C.; ALVES, E. M. P.; COUDEL, E. S.; CRUZ, F. T. da; DINIZ, J. D. de A. S.; CORREIA, J. R.; NOGUEIRA, J. D.; ESPINDOLA, J. A. A.; MEDEIROS, J. da C.; SCHWENGBER, J. E.; MORAIS, J. C. de; WOLFF, L. F.; ONOYAMA, M. M.; UDRY, M. C. F. V.; CORREIA, M. E. F.; VIDAL, M. C.; UZEDA, M. C.; PEREIRA, M. C. N.; PERDIGÃO, N. R. de O. F.; FACÓ, O.; JULIANO, R. S.; BRIENZA JUNIOR, S.; FAVARO, S. P.; VIOLA, T. H.; DIAS, T. A. B.; VIDAL, V. L.; GUEDES, V. G. F.; GUIMARÃES, V. P.; SILVA, W. T. L. da. Desafios de inovação para a agricultura familiar - estratégia para a agricultura familiar: visão de futuro rumo à inovação. In: BITTENCOURT, D. M. de C. (Ed.). Estratégias para a agricultura familiar: visão de futuro rumo à inovação. Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 257-289. (Texto para discussão, 49). Este capítulo traz os resultados do workshop Estratégia para Agricultura Familiar: visão de futuro rumo à inovação, realizado em Brasília, no período de 3 a 5 de outubro de 2017.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroenergia; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação; Embrapa Pantanal; Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos. MenosEmbrapa Agrobiologia; Embrapa Agroenergia; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação; Embrapa Pantanal; Embrapa Pesca e Aquicultura... Mostrar Todas |
| |
Registros recuperados : 217 | |
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|